Blue Flower

Duizenden bezoekers kwamen de afgelopen periode naar Arnhem voor de verschillende activiteiten van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA). Van 1 juni t/m 8 juli trok FDFA mensen vanuit heel Nederland naar de Gelderse hoofdstad en naar de hoofdlocatie F&D.

Met een modeshow op de FDFA-hoofdlocatie (F&D) van Impact of War, de collectie van modeontwerper Mirte Engelhard, is het festival officieel afgesloten. De indrukwekkende modeshow liet zien hoe mode een verbinding kan zijn tussen mensen. In elke set kwamen de verhalen terug van telkens twee personen met een oorlogsverleden en koppelden ‘nieuwe Arnhemmers’ aan Arnhemmers. 

Met meer dan 100 verschillende evenementen op diverse locaties in Arnhem, zoals de internationale expositie State of Fashion, Cirque de la Liberté, de Arnhemse Stockdagen, Nacht van de Mode exposities in Rozet en een eigen hoofdlocatie in het voormalige V&D-gebouw was de lustrumeditie van FDFA een groot succes.

F&D een onvergetelijk hoogtepunt
Met de F&D, de FDFA-hoofdlocatie, is tijdens deze vijfde editie de focus op de Arnhemse ontwerper gelegd. Arnhemse labels als Wintervacht, RYN Inspired, the People of the Labyrinths, Hul le Kes en Mirte Engelhard waren te vinden met een pop-up shop in de voormalige V&D. Samen met Ontwerp Platform Arnhem kregen een groot aantal jonge Arnhemse mode en productontwerpers een plek om hun waar te verkopen. Zo waren onder andere MAISON the FAUX, Peet Dullaert en Elsien Gringhuis voor het eerst voor
particulieren verkrijgbaar in Arnhem.

Daarnaast trokken de verschillende tijdelijke evenementen telkens nieuwe bezoekers naar de hoofdlocatie. Zo waren er gedurende FDFA op de eerste verdieping verschillende exposities te vinden van Rijn IJssel studenten, werden er modeshows georganiseerd door Rijn IJssel en de Modevakopleiding HJS en vonden er lezingen plaats van onder andere Awearness Fair Fashion.

De hoofdlocatie werd goed bezocht. Het openingsweekend van FDFA trok circa 3500 bezoekers naar F&D, in de gehele periode trok F&D ruim 15.000 bezoekers.

Mode blijft deze zomer nog zichtbaar in Arnhem
Na de afsluiting van FDFA is het nog niet gedaan met de mode in Arnhem. De expositie ‘Searching for the new luxury’ van State of Fashion is nog te bezoeken tot en met 22 juli. Reflags, de verschillende mode-exposities bij Rozet, Odilon Redon in Kröller Mülller en de overzichtstentoonstelling van Collectie Arnhem bij Dudok zijn nog tot medio augustus te zien

Over Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)
Van 1 juni tot 8 juli 2018 vond de vijfde editie van FDFA plaats. Het festival werd opgedeeld in de themaweken Avant Garde, Creative Arnhem, Design Shopping en New Talent. Binnen deze thema’s vonden verschillende activiteiten door de hele stad plaats, met daarnaast doorlopende exposities en de PLAY-programmering, met onder andere Introdans, ArtEZ finals, feesten in Luxor Live en Cirque de la Liberté.

FDFA werd in 2013 opgericht op in initiatief van de gemeente Arnhem, in samenwerking met culturele initiatieven rondom mode en design. FDFA heeft als doel om een verbindend platform te bieden aan creatieve initiatieven en creatief talent binnen Arnhem, en om Arnhem op de kaart te zetten als bron van dit creatieve talent.