Blue Flower


Event

Title:
Ida Nielsen & The Funkbots
When:
vr, 5. november 2021, 19.30 u - 22.00 u
Where:
Luxor Live - Arnhem,
Category:
Concert

Description

20201101lux

 

De Deense Ida Nielsen komt terug naar Luxor Live! De voormalig bassiste van Prince neemt haar band The Funkbots en haar zojuist uitgekomen nieuwe album mee naar Arnhem.

Ida Nielsen
Het leven van Ida Nielsen veranderde compleet toen de muzikale legende Prince haar muziek ontdekte in 2010. Vanaf dit jaar tot zijn vroegtijdige overlijden in april 2016 was Ida onderdeel van zijn begeleidingsbands The New Power Generation en 3rdeyegirl. Na deze fantastische muzikale leerschool focuste Ida zich op haar solo-carrière. Sinds 2016 toert zij veelvuldig met haar band The Funkbots en staat zij garant voor een energieke funkshow met een hoofdrol voor de basgitaar en een bijrol voor haar voormalige werkgever. In de meeste recente (2019) verkiezing van Music Radar veroverde zij een plek in de top-10 van beste bassisten ter wereld!

Op 2 februari van dit jaar verscheen het laatste wapenfeit van de bassiste: het album met de (palindroom) titel 02022020. Een album vol laidback, funky tracks met vleugjes jazz, soul en hiphop. Op het moment van schrijven gaan de geruchten dat er aan het einde van dit jaar nog een album uitkomt dat weer vol staat met pure up-tempo slap-bass funk!

Venue

Location:
Luxor Live   -   Website
Street:
Willemsplein 10
ZIP:
6811 KB
City:
Arnhem
Country:
Netherlands
Export ICS